Blog over coachingsgesprek

5 tips voor het perfecte coachingsgesprek

Voelt je jaarlijkse coachingsgesprek vaak als een verplicht nummertje? Houd je keer op keer een kater over aan deze conversatie met je baas? Met deze 5 tips zorg je dat je het maximale rendement haalt uit je coachingsgesprek!

1. Bereid je goed voor

Met een goede voorbereiding kom je beslagen ten ijs. Neem je functieomschrijving van tevoren door, zodat je weet wat men van je verwacht. Stel jezelf de vraag wat er beter kan op de werkvloer. Hoe is de sfeer op de afdeling? En bedenk wat je komend jaar wilt bereiken en hoe je leidinggevende je daarbij kan helpen. Wil je graag een cursus volgen? Bekijk dan vooraf de mogelijkheden en de kosten.

2. Introduceer het GROW-model

Wil je het optimale rendement uit je coachingsgesprek met je werkgever halen? Stel dan het GROW-model voor! GROW staat voor Goals (doelen), Reality (werkelijkheid), Options (mogelijkheden) en Will (bereidheid). Met dit gestructureerde vierstappenschema werk je al tijdens het gesprek aan een concreet, persoonlijk ontwikkelplan. Door het gebruik van dit model groei je niet alleen in je werk, maar ook als persoon.

3. Handel proactief

Is het GROW-model geen optie? Voorkom dan eenrichtingsverkeer vanuit je manager en probeer het gesprek naar je hand te zetten. Vraag wat je leidinggevende van je verwacht en hoe diegene je daarbij kan helpen. Laat uiteraard ook alle punten die je hebt voorbereid de revue passeren.

4. Geef je leidinggevende feedback

Een coachingsgesprek gaat in de eerste plaats over jou en je groeimogelijkheden. Maar het is ook een uitgelezen kans om je leidinggevende feedback te geven. Zijn er dingen die in jouw ogen anders of beter kunnen? Is er iets wat je irriteert aan de werkwijze van je manager? Hou het niet voor jezelf, maar gooi het op tafel! 

5. Lees het gespreksverslag na

Vergeet na afloop van het coachingsgesprek niet het verslag na te lezen. Ben je het met bepaalde punten niet eens? Kom hier dan gerust bij je werkgever op terug. Leg je bezwaren voor en vraag om een nieuwe versie. Zo ontstaan er tenminste geen misverstanden over jullie gemaakte afspraken.