Tekenaar constructeur vacatures

Ga direct naar onze vacatures

Is een baan als tekenaar constructeur iets voor jou? Ja! Wanneer je op zoek bent naar een baan in de techniek waarbij je veel overleg hebt met verschillende partijen, je veel verantwoordelijkheid krijgt en er een beroep gedaan wordt op je nauwkeurigheid.

De functie van tekenaar constructeur is een onmisbare schakel bij het ontwikkelen van producten, technische installatie of apparaat. Dit is een rol die een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid vereist!

Wat doet een tekenaar constructeur?

In deze rol ben je verantwoordelijk voor het maken van 2D of 3D-tekeningen van een product. Hierbij maak je gebruik van tekenpakketten zoals CAD. Maar als tekenaar constructeur ben je niet alleen aan het tekenen, je bepaalt ook welke materialen gebruikt moeten worden en je voert metingen en berekeningen uit.

Een deel van je takenpakket als tekenaar constructeur is overleg met klanten of leidinggevenden. In goed overleg bepaal je samen met de klant wat zij willen en wat mogelijk is en welke materialen gebruikt kunnen worden. In eerste instantie maak je dus vaak ruwe schetsen, die op een later tijdstip aangepast kunnen worden naar aanleiding van de wensen van een klant of leidinggevende.

In deze functie is het van belang dat je goed overweg kunt met CAD-programma’s en goed berekeningen door kunt voeren. Een fout kan immers leiden tot extra kosten of vertraging van een project. Een rol als tekenaar constructeur kent dan ook veel verantwoordelijkheid en een grote mate van nauwkeurigheid.

Waar kom je te werken?

Als tekenaar constructeur kom je vaak te werken in de metaalindustrie. Omdat je in deze rol nauw overleg hebt met leidinggevenden, klanten, leveranciers of mensen op de vloer ben je vaak werkzaam op kantoor. Je kan als tekenaar constructeur werkzaam zijn bij zowel kleine als grote bedrijven in de metaaltechniek.

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je een MBO opleiding gevolgd te hebben, goede kennis te hebben van CAD-programma’s en moet je goed kunnen samenwerken met mensen.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar tekenaar constructeur vacatures? Een baan met verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. 

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 2 van 2