Machinebouw & metaal

Ga direct naar onze vacatures

Een sector die gericht is op het produceren en onderhoud van machines, dat is de machinebouw in een notendop. Dit lijkt een selectief vakgebied, maar toch is de machinebouw zeer breed. Omdat het gaat over machines voor zowel bedrijven (in de breedste zin van het woord) als voor particulieren is er een grote diversiteit aan machines waaraan gewerkt kan worden.

Binnen de metaalindustrie maken nagenoeg alle bedrijven gebruik van machinebouw. Zowel kleine als grote bedrijven maken gebruik van machines om hun goederen te kunnen produceren. Ook heb je bedrijven die speciaal gericht zijn op het maken van machines. Deze machinefabrieken vormen een klein deel van de machine-industrie, maar zijn zeer belangrijk omdat zij andere bedrijven in staat stellen efficiënter en dus goedkoper te produceren.

Een breed vakgebied

Binnen de machinebouw zijn er echter nog veel meer bedrijven die zich niet bezig houden met het produceren van machines voor de industrie. Machinebouw wordt ook toegepast binnen bijvoorbeeld werktuigbouwkunde, bouwsector, landbouw, mijnbouw en ga zo maar door. Ook voor de verspreiding van elektriciteit, water en gas zijn machines nodig. Machinebouw komt dus terug in een belangrijk deel van het dagelijks leven van een samenleving.

Behalve het produceren van machines is het onderhoud van deze machines ook een belangrijk onderdeel van de machinebouw. Omdat machines vaak een belangrijk middel zijn voor bedrijven dienen deze goed onderhouden te worden. Omdat dit vaak specialistisch werk is, zetten bedrijven vaak externe bedrijven in die hen helpen bij het onderhouden van hun machines.

En tot slot zijn machines ook van belang wat betreft innovatie. Omdat de samenleving continu veranderd en verouderde machines funest kunnen zijn voor bedrijven, blijft deze bedrijfstak zich ontwikkelen. De machinebouw zal daarom een belangrijke sector blijven waarin volop geïnvesteerd moet worden.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Een baan met inhoud en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Omdat persoonlijk contact heel belangrijk is, koppelen we je aan een ervaren collega die je intensief begeleid.

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.