Software engineer

Ga direct naar onze vacatures

Binnen de techniek wordt er steeds meer gebruik gemaakt van digitale systemen, applicaties en computerprogramma’s. Om deze te laten werken zijn er steeds meer softwaretoepassingen nodig. Hier komt een software engineer (of programmeur) om de hoek kijken.

In deze rol zorg je ervoor dat software ontwikkelt wordt en hierbij de juiste documentatie geleverd wordt zodat de eindgebruiker zo eenvoudig mogelijk gebruik kan gaan maken van jouw programma’s.

Omdat er nogal wat verschillende soorten applicaties nodig zijn binnen de techniek is een baan als software engineer nooit hetzelfde. Ook veranderingen binnen het werkveld, nieuwe ontwikkelingen en gewijzigde eisen zorgen ervoor dat een dag als programmeur nooit hetzelfde is.

Wat doet een software engineer?

Zoals hierboven gezegd hou je je als software engineer voornamelijk bezig met het ontwikkelen van software. Maar dit is slechts een klein deel van je taken binnen deze rol. In het kort zijn je belangrijkste werkzaamheden:

  • Analyse: je brengt de behoefte van de eindgebruiker in kaart en stelt aan de hand hiervan specificaties op waaraan je product moet voldoen
  • Ontwerp en ontwikkeling: je schrijft protocollen, maakt interfaces en ontwerpt modellen zodat je je software kunt testen op eventuele fouten, die je naderhand verhelpt
  • Documenteren: je schrijft documentatie voor zowel eindgebruikers als collega IT’ers die met jouw programma’s moeten gaan werken
  • Implementatie: je schrijft een plan voor de implementatie van je software en begeleid de eindgebruiker met de ingebruikname van je product

Kortom: een functie als software engineer behelst meer dan in eerste instantie lijkt. Omdat je met verschillende partijen te maken hebt, dien je ook goed te kunnen samenwerken en om te gaan met deadlines.

Waar werkt een software engineer?

Een software engineer kan op verschillende manieren aan een bedrijf verbonden zijn. Zo kun je in dienst treden bij gespecialiseerde IT-bedrijven die je een opdracht geven bij een klant, op basis van detachering. Ook kun je direct in dienst treden van een bedrijf. Omdat een software engineer vaak aan projecten werkt, werk je vaak onder leiding van een projectmanager.

Van belang bij deze functie is dat je analytisch kunt denken, up-to-date bent wat betreft de ontwikkelingen in je vakgebied, nauwkeurig kunt werken en goed samen kunt werken. Een veelzijdige baan dus met een grote verantwoordelijkheid! Opleidingen die aansluiten bij deze functie zijn de opleidingen ICT en Informatica.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Een baan met inhoud en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Omdat persoonlijk contact heel belangrijk is, koppelen we je aan een ervaren collega die je intensief begeleid.

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.