Kasten- en panelenbouwer

Ga direct naar onze vacatures

Bij het installeren van besturingskasten en panelen is het natuurlijk belangrijk dat deze zo goed mogelijk werken om ervoor te zorgen dat installaties betrouwbaar zijn en goed functioneren. Daarom is het belangrijk dat er een goede kasten- en panelenbouwer (of monteur kasten en panelen) aan te pas komt.

In deze rol hou je je bezig met het opzetten en bekabelen van besturingskasten- en panelen. Dit doe je aan de hand van tekeningen of schema’s. Het doel is om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Ook kun je op locatie installaties moeten installeren, service verlenen bij bestaande situaties en (licht) mechanische werkzaamheden moeten verrichten. Dit alles zorgt ervoor dat een rol als kasten- en panelenbouwer zeer divers en uitdagend omdat je vaak tegen onverwachte situaties aanloopt en te maken hebt met veel partijen.

Waar komt een monteur kasten en panelen te werken?

Als kasten- en panelenbouwer kun je op een groot aantal vakgebieden ingezet worden. Eigenlijk alle bedrijven die gebruik maken van besturingskasten kunnen een mogelijke opdrachtgever zijn. Zo kun je in dienst zijn van een opdrachtgever of op opdrachtbasis werken. Vaak wordt je ook ingezet op locatie om problemen op te lossen.

Er zijn diverse cursussen om je te specialiseren in dit vak. Wanneer jij je als elektromonteur wil specialiseren in het bouwen van elektropanelen en schakelkasten dan zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Tijdens deze opleidingen leer je de belangrijkste taken van deze functie uit te voeren en de belangrijkste normen en wetten waaraan besturingskasten dienen te voldoen.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Een baan met inhoud en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Omdat persoonlijk contact heel belangrijk is, koppelen we je aan een ervaren collega die je intensief begeleid.

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.