Loodgieter

Ga direct naar onze vacatures

Ben je op zoek naar een baan in de techniek waarbij je veel in contact komt met mensen, je kennis in kan zetten en waarbij je veel afwisseling hebt? Dan is een baan als loodgieter iets voor jou! Het woord loodgieter komt van het gieten van stroken lood en loden pijpen. Deze stroken werden vervolgens gebruikt om buizen waterdicht te maken.

Omdat er in de 20e eeuw veel veranderingen plaats hebben gevonden is de functie als loodgieter veel omvangrijker geworden. Tegenwoordig is een loodgieter een gespecialiseerd vakman die zich richt op aanleg, onderhoud en reparatie van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en rioleringen.

Wat doet een loodgieter?

Doordat het vakgebied van een loodgieter zo breed is, is deze functie altijd afwisselend en zijn loodgieters breed inzetbaar. Specialisten in de installatietechniek worden ingeroepen om lekkages te verhelpen, voor het aanleggen van sanitair, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en riolering. Ook bij het installeren van een cv-ketel wordt een loodgieter ingeschakeld.

Een loodgieter wordt dus ingezet bij onder meer de volgende werkzaamheden:

  • Onderhoud en aanleg sanitair, waterleidingen, verwarming en riolering
  • Onderhoud en aanleg cv-ketels
  • Reparatie van lekkages

Waar werkt een loodgieter?

Loodgieters zijn breed inzetbaar. Zo kun je als loodgieter ingezet worden op nieuwbouwprojecten, voor onderhoud bij bedrijven en woningen of bij lekkages en reparaties van cv-ketels, sanitair, verwarmingsinstallaties, rioleringen en waterleidingen.

In een rol als loodgieter kun je daarom in contact komen met een groot aantal mensen en bedrijven.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Een baan met inhoud en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Omdat persoonlijk contact heel belangrijk is, koppelen we je aan een ervaren collega die je intensief begeleid.

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Resultaten 1 tot 1 van 1