Tekenaar elektrotechniek

Ga direct naar onze vacatures

Een rol als technisch tekenaar is een zeer veelzijdige waarbij al je kennis van elektrotechnische installaties vereist zijn. Een functie waarbij je breed inzetbaar bent, die complex is en uitdagend is. Dus ben je op zoek naar een functie waarbij je je kwaliteiten optimaal in kunt zetten en waarin je door kunt groeien? Dan is een baan als tekenaar elektrotechniek iets voor jou!

Wat doet een tekenaar elektrotechniek?

In deze rol maak je met CAD-programma’s (zoals AutoCAD, RO-NA, Stabicad etc.) tekeningen van elektrotechnische installaties zoals kracht-, licht- en zwakstroominstallaties. Aan de hand van schetsen en instructies van ontwerpers maak je werk- en detailtekeningen van complexe installaties.

Naast het ontwerp draag je ook zorg voor eventuele revisie-tekeningen en coördinatie voor nieuwe of bestaande projecten. Een afwisselende en veelzijdige baan dus! In het kort verricht je als tekenaar onder meer de volgende werkzaamheden:

  • Vervaardigen van ontwerp-, revisie- en werktekeningen voor elektrotechnische installaties
  • Vervaardigen van tekeningen met CAD-programma’s
  • Samenwerken met ontwerpers en ingenieurs
  • Coördineren van bestaande en nieuwe projecten

Waar werkt een tekenaar elektrotechniek?

Het tekenwerk dat je maakt als tekenaar in de elektrotechniek kan bestemd zijn voor verschillende producten en installaties. Te denken valt aan meet- en regelapparatuur, besturingskasten, elektrotechnische installaties in utiliteit en woningen, beheerssystemen voor gebouwen, telecominstallaties, (openbare) verlichting, verkeerssignalering en datanetwerken.

Als tekenaar kun je dus in een groot aantal werkgebieden te komen werken. Zo kun je aan de slag bij kleine en (middel)grote elektrotechnische bedrijven maar ook bij adviesbureaus in de installatie en industrie.

Om als tekenaar elektrotechniek aan de slag te kunnen dien je een specifieke opleiding op niveau 4 te volgen.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Een baan met inhoud en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Omdat persoonlijk contact heel belangrijk is, koppelen we je aan een ervaren collega die je intensief begeleid.

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.