Elektrotechniek

Ga direct naar onze vacatures

Met elektrotechniek wordt het bestuderen en toepassing van elektromagnetische velden en elektriciteit bedoeld. Zowel in de theorie als praktijk. In het dagelijks leven is elektrotechniek bijna overal (ongemerkt) aanwezig.

Zo zijn veel mensen afhankelijk in hun dagelijks functioneren door het gebruik van machines, verlichting en apparaten die aangesloten zijn op het stroomnetwerk. Om ervoor te zorgen dat al deze applicaties blijven werken zoals bedoeld zijn er elektrotechnici nodig. Zij zorgen ervoor dat deze netwerken worden aangelegd, besturingskasten worden gemaakt en dat er onderhoud plaatsvindt bij bijvoorbeeld storingen en defecten.

Een breed werkveld

Zoals hierboven gezegd zijn er weinig mensen die niet op dagelijkse basis te maken hebben met elektrotechniek. De wereld van elektrotechniek is dan ook zeer divers. Van de zware industrie tot aan in je eigen huis: op vrijwel alle gebieden in de samenleving zijn er toepassingen van elektrotechniek te vinden.

Omdat er dus op veel gebieden gebruik gemaakt wordt van elektrotechniek, zijn elektrotechnici ook zeer breed inzetbaar. Niet alleen zijn deze technici verantwoordelijk voor het aanleggen van elektrotechnische systemen en bedrading, ook kunnen zij ingezet worden bij storingen, renovatie en service.

Omdat regelgeving en veiligheidsrichtlijnen ook veranderlijk zijn, zijn elektrotechnici continu bezig de laatste voorwaarden hiervan na te leven. Zit zorgt er ook voor dat er altijd behoefte zal blijven aan ervaren en goed geschoolde elektrotechnici. Omdat het belangrijk is dat deze technici in de praktijk de laatste vereisten kunnen toepassen, is het van belang dat hun technische kennis up-to-date blijft. Ook veiligheidscertificaten zoals VCA en NEN 440 zijn belangrijk bij een functie binnen de elektrotechniek.

Waarom Hartd?

Ben je op zoek naar een baan in de techniek? Een baan met inhoud en doorgroeimogelijkheden? Waar jouw kennis en ervaring tot recht komt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bij Hartd. zijn we altijd op zoek naar de ‘juiste persoon op de juiste plaats’. Omdat persoonlijk contact heel belangrijk is, koppelen we je aan een ervaren collega die je intensief begeleid.

Dankzij een netwerk van uiteenlopende opdrachtgevers met een groot aanbod aan afwisselende en interessante projecten, kunnen wij je altijd een opdracht bieden die bij jou past! En we zijn er trots op dat we kwaliteit, professionaliteit én veiligheid bieden! Zo zijn we VCU en NEN 440 gecertificeerd en leggen we alle afspraken schriftelijk vast, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je interesse gewekt? Heb je een vacature gezien die bij jou past? Of heb je nog andere vragen? Bel ons, stuur een e-mail of vul direct een sollicitatieformulier in!

Overzicht vacatures

Er werden geen resultaten gevonden voor uw zoekterm.